2015_06_14_0399.JPG

Waar ligt De Groeve

De Groeve ?
Even voorstellen

Voor de inwoners van De Groeve is het een dorp. In geografische termen is De Groeve eigenlijk een gehucht.

Dit dorp bestaat echter weliswaar slechts uit 455 inwoners, maar er zijn wel veel verenigingen:

De buurtvereniging, de ijsvereniging, de tennisvereniging en de toneelvereniging zijn de grotere. Daarnaast is er een jeugdsoos, zijn er enthousiastelingen die een buurtkrant vullen, enzovoorts

Ligging

De Groeve ligt op de grens van de provincies Drenthe en Groningen aan de weg tussen Zuidlaren (van die markt, inderdaad?) en Hoogezand (van dat bekende rijtje Hoogezand-Sappemeer, enz.) tegen het Zuidlaardermeer.

Wonen en voorzieningen

Ondanks de verkeersdrukte op de doorgaande provinciale weg N386 vinden de inwoners het goed wonen in De Groeve. Het grootste deel van de woningen is ook vrijstaand. Daarnaast mogen we ons gelukkig prijzen dat er in het dorp nog een basisschool aanwezig is. Midden jaren negentig heeft het veel inspanning gekost deze basisvoorziening voor het dorp te behouden, maar nu is het als dependance een bloeiende basisschool met ca 50 leerlingen: "De Schuthoek, locatie De Groeve". Daarnaast hebben we openbaar vervoer, een bruin caf?, dorpshuis met peuterspeelzaal, een restaurant en is de kern Zuidlaren op fietsafstand.

Toekomst

De komende jaren worden er woningen in het dorp gebouwd. Er komt via het ?Plan Zuidoevers? en het ?Plan Tusschenwater? steeds meer mogelijkheden voor recreatie.

Kortom een dorp waar het goed toeven is:

De Groeve !


Additional information