De belbus Vries-Zuidlaren blijft rijden

59

De Stichting Belbus Vries-Zuidlaren gaat de exploitatie van de belbus Vries-Zuidlaren op zich nemen per 2 januari 2022. De gemeente Tynaarlo ondersteunt deze nieuwe stichting die geheel gerund wordt door vrijwilligers. Daarmee blijft een door inwoners gewaardeerde voorziening in stand

Op 1 september 2021 maakte Stichting Trias bekend door omstandigheden het beheer van de belbus per 1 januari 2022 te beëindigen. Vervolgens is de gemeente met de vrijwilligers van de belbus in gesprek gegaan. Daaruit bleek nog eens wat het belang is van de belbus voor de inwoners van Vries en Zuidlaren. 

Een groep van zes kwartiermakers heeft in korte tijd, samen met Trias en de gemeente, deze nieuwe organisatie opgezet. De eerste vrijwilligers worden al getraind in het plannen van de ritten. 

Wethouder Henny van den Born is onder de indruk van de praktische en daadkrachtige aanpak van de kwartiermakers, de oude én de nieuwe vrijwilligers. Met elkaar laten zij zien hart te hebben voor de samenleving en in het bijzonder het belang van mobiliteit voor iedereen.

Voor de gebruikers van de belbus komt een einde aan de onzekerheid, ook in 2022 kunnen zij gebruik maken van de Belbus Vries-Zuidlaren.