Home De Groeve Sociaal Team Gemeente Tynaarlo

Sociaal Team Gemeente Tynaarlo

Met al uw vragen over welzijn, zorg, jeugd en werk kunt u terecht bij de sociale teams. Tynaarlo heeft drie teams:

  • Sociaal team Zuidlaren
  • Sociaal team Vries
  • Sociaal team Eelde-Paterswolde

Ieder team bestaat uit vijf tot acht professionals.
Ze werken in de dorpen, dichtbij de inwoners, en zijn gemakkelijk te bereiken. De teamleden geven informatie, advies en hulp. Samen met u bekijken ze welke hulp of ondersteuning het beste bij u past.

In gesprek
Heeft u hulp nodig bij dagelijkse dingen in en om het huis? Heeft u moeite om zelf te koken, te douchen, het huis schoon te houden of op pad te gaan? Dan kunt u bij het sociaal team terecht.
U kunt er ook contact mee opnemen wanneer de zorg voor een naaste u zwaar valt. Of het opvoeden van uw kind. En zelfs wanneer u moeite hebt om werk te vinden.

Het sociaal team kan sommige vragen eenvoudig telefonisch beantwoorden. Wanneer een probleem daarvoor te ingewikkeld blijkt, komt een sociaal-teamlid bij u langs voor een gesprek.  Omdat het team specialisten heeft op diverse terreinen, kan het veel vragen over geld, wonen, opvoeding, werk, gezondheid of eenzaamheid zelf beantwoorden. Als het nodig is, haalt het er andere hulp bij.

In een gesprek met een sociaal-teamlid kunnen allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven aan de orde komen. Geld, wonen, gezin en opvoeding of werk. Maar ook over uw sociaal netwerk, dagbesteding, meedoen in de samenleving, geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, verslaving en justitie.
Het sociaal-teamlid bepaalt samen met u wat er moet gebeuren en wat u zelf kunt. En of familie, vrienden of buren daarbij kunnen helpen. Heeft u weinig familie of bekenden in de buurt? Dan helpt het sociaal team u om nieuwe contacten te leggen.

Voorkomen van problemen
Het beste is om problemen te voorkomen. De Sociale teams werken daarom samen met de huisartsen en andere zorgverleners in de dorpen.

Alternatief
U kunt zich natuurlijk ook wenden tot vertrouwde gezichten in uw dorp. Bijvoorbeeld uw huisarts, casemanager, wijkverpleegkundige, jongerenwerker, school of het consultatiebureau.

Contact
Telefoonnummer: 0592 – 266 737
E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl

Tijdens de koffie ochtenden op de eerste dinsdag van de maand in de Klein Kruierij is meestal een lid van het sociaal team aanwezig, Titia Robroch. U kunt haar altijd aanspreken.