Fitness outdoor De Groeve

Dankzij donaties van Provincie Drenthe, gemeente Tynaarlo en het Rabofonds heeft De Groeve sinds eind september 2019 de beschikking over een Fitness Outdoor park. 

Het doel van dit Fitnesspark is het dorp leefbaar te houden, vitaler te maken en de onderlinge contacten te behouden en te vergroten door samen op een laagdrempelige manier te kunnen bewegen en sporten. Het park is zeer goed toegankelijk, multifunctioneel en attractief voor jong en oud uit het dorp. Ook recreanten kunnen er gebruik van maken. 

Het park is gerealiseerd naast de jeu-de-boules banen bij het dorpshuis. 

Op de toestellen worden o.a. de rug, de benen, de buikspieren, de armen en de balans geoefend, in verschillende oefeningen. Op elk toestel is een tekening aangebracht met informatie over welke spieren door welke bewegingen getraind kunnen worden. 

Een aantal inwoners heeft instructie gekregen om te begeleiden bij het sporten/bewegen. Ook zijn zij beschikbaar voor vragen. Deze groep bestaat uit de volgende personen: Uilkje, Willie, Sebastian, Ria, René, Nataschja, Marjo, Mariëlle, Margot, Jolanda, Jakolien, Hilda H., Angelique en Astrid

Op onderstaande tijden zal er iemand uit deze groep aanwezig zijn om – indien gewenst – uitleg te geven en het sporten te begeleiden. Voorlopig is het schema als volgt:

Maandag ochtend 10.00-11.00 uur door Jolanda en Marjo
Dinsdag ochtend 09.00-10.00 uur door Ria en Margot
Woensdag middag 13.30-14.30 uur door Willie en Hilda
Woensdag avond 19.30-20.30 uur door René
Donderdag ochtend vanaf 10.30 uur door Hilda, Mariëlle en/of Astrid
Donderdag avond 19.30-20.30 uur door Angelique
Zondagochtend 10.00-11.00 uur door Uilkje en/of Willie

Het gebruik van het Fitnesspark is op eigen risico.