Update over De Melkfabriek van de nieuwe eigenaren.

180

De afgelopen maanden is er achter de schermen bij de Melkfabriek een hoop gebeurd. Begin dit jaar is onder leiding van Stichting Boei een onderzoek gedaan naar een nieuwe bestemming van de Melkfabriek. Het eindpunt van dit proces was de online co-creatie waar bijna 40 personen plannen hebben aangedragen.

Deze plannen en de bevindingen van Stichting Boei zijn opgenomen in een eindrapport. De conclusie is dat een bestemming wonen/werk het meest voor de hand ligt.

Op basis hiervan hebben we een ontwerp gemaakt waarin ruimte is voor wonen, zowel huur als koop, variërend van kleinere tot grotere appartementen en voor jong en oud. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor bedrijvigheid in de vorm van kleinschalige zorg of kantoorruimte.

Het ontwerp is gepresenteerd aan de gemeente, die zich erover buigt. De komende maanden werken we verder aan de plannen en gaan ervan uit dat we snel door kunnen met de realisatie. Binnenkort geven we uiting aan het ontwerp. Mocht u persoonlijk vragen en/of opmerkingen hebben, aarzelt u dan niet ons te mailen: info@demelkfabriekzuidlaren.nl