Verbeteren van je wifi

122

Sommige dorpsgenoten ervaren problemen met hun internet, zoals wegvallen of dat het heel traag is. Dit kan gelden voor KPN, Ziggo en natuurlijk ook de glasvezel-aanbieders.

De eerste stap is uitzoeken waar het probleem zit. Hiervoor moet je:

  • Een laptop direct aansluiten met een netwerkkabel op de router/wifi (de router is het apparaat geleverd door de provider waar de glasvezel/coax op aangesloten zit).
  • Zet de wifi van de laptop uit (via het menu). 
  • Controleer of zich de problemen nu ook voordoen. 
  • Doe ook een speedtest én via de wifi én met een computer die aangesloten is op internet via een kabel. Hierdoor kan ook meer duidelijkheid ontstaan.

Indien de verbinding nog altijd slecht is, dan ligt het probleem bij de provider. Neem dan contact op met je provider.
Veel groter is de kans dat de verbinding nu probleemloos is. Dan ligt het probleem aan de wifi (= draadloze verbinding in de woning). Helaas kan de provider hier niet veel betekenen omdat elke woning anders is (beton reageert anders dan houtskeletbouw). De wifi-problemen zijn meestal heel simpel op te lossen als je een paar tientjes uitgeeft.

Verbeteren van je wifi
Met de informatie hieronder geven we enkele richtlijnen die het probleem kunnen verbeteren of zelfs verhelpen, maar garanties zijn er niet. In totaal zijn er 3 verschillende opties:

1) De meest betrouwbare – en voor de hand liggende – oplossing is om een netwerkkabel te gebruiken, d.w.z. kabels trekken naar vaste werkplekken. Dit is uiteraard geen oplossing voor mobile devices.

2) De router/wifi verbeteren:
– De router/wifi – die meestal in de meterkast staat – op een betere plaats zetten, bij voorkeur buiten de meterkast. Helaas zijn hier de mogelijkheden meestal maar heel beperkt in.
– Je kan overwegen om bij de provider een andere router aan te vragen, maar het is de vraag of deze het probleem gaat oplossen.
– Indien snelheid minder van belang is, en betrouwbaarheid juist meer, dan kan je overwegen om de 5 GHz op de wifi/router uit te zetten en alleen de 2.4 GHz te gebruiken. 2.4 GHz is minder gevoelig voor storingen. Houd er ook rekening mee dat sommige oudere apparaten niet op 5 GHz kunnen.

3) Je wifi-netwerk uitbreiden, en dat kan op 2 manieren:
3A) uitbreiden met access points (AP).
3B) uitbreiden met repeaters (deze heten tegenwoordig mesh).
Sommige apparaten kunnen worden ingezet zowel als AP als mesh (via de configuratie). Ook kan een netwerk opgebouwd worden met een combinatie van mesh en AP.

Voordat je erin een beslissing neemt, moet je je eerst afvragen:
Welke oplossing is voor mij het beste?
Om te helpen bij de keuze hierbij een klein overzicht van verschillende gebruikers met een indicatie-oplossing:

– 1-2 gebruikers, een beetje internetten en een beetje streamen: een mesh-netwerk met 2-3 units, bijvoorbeeld de Deco M5.
– meerdere gezinsleden: een mesh-netwerk met 2-3 units, bijvoorbeeld de Deco M5, maar de M9 valt te overwegen als velen tegelijk streamen of online vergaderen. De M9 is wel duurder dan de M5.
– thuiswerker, met video-vergaderen: overweeg een vaste kabelverbinding, indien dit niet mogelijk is een AP dicht bij je werkplek (mesh werkt ook, maar kan haperingen geven), bijv. de XC60.
– geen-compromis wifi-oplossing: een AP-netwerk met 3 units en een controller, bijv. de EAP225 of EAP245 i.c.m. een OC200.
– klein kantoor: ga voor een AP-netwerk met controller, voor gasten.

En voor de zeer specifieke gebruikers:
– gamer met lage ping-behoefte: het beste is een kabelverbinding, alternatief dicht bij een AP.
– downloader: het beste is een kabelverbinding, alternatief dicht bij een AP.

Wij willen jullie ook op de site van het dorp Gasteren verwijzen. De glasvezelgroep van Gasteren geeft antwoord op diverse vragen rondom de overstap op een glasvezelaansluiting, bijvoorbeeld: installatie-tips voor de router, opzetten van wifi, overzetten van een mailadres, het aansluiten van een draadloze printer en ook van zonnepanelen en nog veel meer. Kijk hier:

https://ingasteren.nl/vragen-tips-en-wetenswaardigheden/

Problemen met tv-ontvangst 

Indien je problemen hebt met TV-ontvangst, bijvoorbeeld stilstaand beeld of misvormd beeld:
1) Alle aansluitingen/stekkers controleren, dus stekkers eruit halen en terug doen. Indien mogelijk apparaat op andere plek aansluiten, ook het nieuwe kastje voor de TV niet vergeten.
2) Sowieso is het een vereist dat elke TV aan een UTP-kabel aangesloten is, en een eigen kastje van de provider heeft.
3) Kijken of TV een software-update moet doen. (Desnoods volledige reset van de TV forceren).

Aansluiten van meerdere tv aan glasvezelaansluiting

Het is mogelijk om meer dan 1 tv aan een glasvezelaansluiting te koppelen. Dit kan op 3 manieren: via UTP-kabel, via de wifi en via het stroomnetwerk. Meer uitleg en informatie in de 2 PDF.

Dit bericht was niet mogelijk geweest zonder de informatie van Ben uit Gasteren, van Pieter uit Tynaarlo-Oost en van Nanne. Hartelijk bedankt, heren!